Language select:

Knjiga "Folklorni plesovi Istre: Strukture suvremenog i mažoret plesa"  opisuje narodne plesove Istre kroz povijest i ističe raznolikosti u različitim djelovima Istre. Knjiga je namijenjena učiteljima osnovnih škola i studentima predškolskog odgoja i razredne nastave.

Radna verzija knjige može se pogledati ovdje.

 

Knjiga "Glazba i Tradicija: Tradicijsko pjevanje i sviranje: Lokalno za Globalno: Pjevamo i sviramo na području Alpe – Adria s posebnim osvrtom na Istru" opisuje tradicionalno pjevanje prvenstveno u Istri. U knjizi je naglasak stavljen na metode sviranja tradicionalnih istarskih instrumenata i na korištenje tradicionalne glazbe u dječjem obrazovanju na temelju talijanskih tradicionalnih pjesama. Knjiga se također dodiruje slovenske tradicionalne glazbe. U posljednjem poglavlju dotiču se metode koje se koriste tradicionalnom glazbom u suvremenom skladanju.
Radnu verziju knjige možete pogledati
ovdje.

 

Knjiga "Animacija slobodnog vremena" ima četiri dijela. U prvom se dijelu opisuje animaciju kao

alat za poticanje i rast obrazovanja u školi. Drugi dio govori o motoričkim i

muzičkim aktivnostima kao pokazateljima razvoja djeteta od 6-11 godine u školama u Italiji, Hrvatskoj i Sloveniji. Treći dio opisuje slušanje kod animacija, dok četvrti dio opisuje praktični animacijski ples odnosno govori o igri, glazbi i plesu kao načinu tjelesnog vježbanja.

Radnu verziju knjige možete pogledati ovdje.

 

Uz priručnik "Video snimanje i montaža" osoba koja ima samo osnovna moći će savladati osnove video snimanja i montaže te će biti u stanju samostalno izraditi gotov proizvod.

Radni materijal za Video snimanje može se pogledati ovdje, a za montažu ovdje (tutorijal - ovdje, materijal za vježbu 1-ovdje, 2 - ovdje, 3- ovdje, 4 - ovdje, 5 - ovdje, 6 - ovdje - materijali u .mp4 formatu veliki su po 20-tak MB).